П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій привітав дівчат колегіуму «Знамення» із завершенням навчання

DSCF134229 травня в колегіумі для дівчат «Знамення», який діє у Заварниці (Тернопільщина) відбувся День подяки. Привітати дівчат із завершенням навчання та відправити для них Божественну Літургію прибув архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій.

Митрополит побажав юним випускницям не забувати рідні стіни, пам’ятати Зарваницю. У своєму пастирьскому слові підкреслив: «Ви розумні дівчата, бо у часі війни, коли гинуть найкращі сини України, коли є багато поранених і багато випускників залишились сиротами, Ви вибрали не забаву, а молитву подяки Богові і просите Бога про благословення і підтримку Ваших однолітків. Ви найщасливіші, бо два роки перебували під покровом Богородиці, прославленій у чудотворній Зарваницькій іконі, і навчалися у єдиному в Україні закладі для дівчат. Я вірю, що ви будете добрими християнками і гідними дочками нашого народу».

Директор колегіуму Анна Зварич вважає День подяки особливим святом, вона каже: «У цей день збирається разом уся велика колегіальна родина, щоб подякувати Богові та один одному за прожитий рік, за усі досягнення і перемоги та щоб попрощатися з колегіантками-випускницями, які вирушають у доросле життя. Адже вдячність – це важлива людська чеснота, а подяка – розуміння того, що все в нашому житті є даром Божим, даром Його безмежної любові до людини. Таким чином ми творимо у закладі атмосферу правди, любові, довіри і моральної чистоти, виховуємо шляхетну особистість, яка відкрита на сучасне суспільство і готова представити в ньому християнську позицію».

У святі взяла участь начальник відділу спеціальної освіти п. Наталя Моравська, вона подякувала митрополиту за його турботу про учнівську молодь Тернопільщини.

Директор колегіуму вручила атестати усім випускницям, а митрополит благословив на подальшу життєву дорогу. Духівник колегіуму о. Зеновій Пахолок подарував медалики із зображенням ікони «Знамення», класний керівник – книгу колегіантки. Чотири колегіантки отримали срібні медалі.

повідомила Анна Зварич