П'ятниця, 19 квітня 2024

Владика Теодор Мартинюк благословив аграріїв Тернопільщини

100 2838Професійна проща аграріїв Тернопільщини до Марійського духовного центру Зарваниця відбулася 13 червня. Привітав фахівців агропромислового комплексу на чудотворному місці і очолив Божественну Літургію у храмі Зарваницької Матері Божої єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор.

Архиєрей повчав прочан про любов до своєї землі і відповідальне ставлення до неї: «Усе, що на землі, є великим Божим даром. Перш ніж людська рука приклалася до землі, то Божа десниця її створила. Свята земля має велику Божественну силу».

Владика, звертаючись до аграріїв, сказав наступне: «Любіть землю, прикладайте вміння, розуміння і здатність при праці із землею; майте свідомість, що цю святу землю маємо передати майбутнім поколінням». А насамкінець заохотив починати працю на землі із молитвою: «Коли виходите у поле чи в сад, то попросіть у Бога, щоб Він поблагословив початок нашої праці!»

Після Літургії владика привітав директора департаменту АПК Олега Напору, подарував йому ікону Зарваницької Матері Божої і побажав аграріям щедрого урожаю у цьому році.

Відтак прочани взяли участь в освяченні води, молилися Хресну дорогу, купалися у купелі святої Анни, поклонилися чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької, а о. Володимир Топоровський привітав усіх у парафіяльній церкві і благословив мощами святих.

прес-служба архиєпархії

повідомила Анна Зварич