П'ятниця, 29 березня 2024

"Вони навчилися бути мужніми", - священик про бійців АТО

xc3zОтець Віталій Футорський, настоятель храму св. архистратига Михаїла м. Хмельницький, та о. Андрій Шалай, сотрудник Собору у Зарваниці, черговий раз побували з духовною місією у зоні бойових дій. З 14 по 27 червня отці перебували по різних місцях дислокації наших військових в Луганській та Донецькій областях.

«Вже перед поїздкою військові телефонували і чекали нашого приїзду, - розповідає отець Андрій Шалай. – Бачимо велику необхідність капеланського служіння. Ми їхали там, де нас чекали. Наше служіння – це Святі Літургії, духовні розмови, підтримка духовна, Свята Тайна Сповіді, молитви та благословення».

Священик каже, що військові потребують підтримки. «Ми тут трохи зачерствіли. Однак вони там потребують продуктів, одягу та найбільше - молитви за них і за Україну. Коли військові відчувають нашу підтримку, тоді розуміють для чого вони живуть і перебувають там».

Отець зазначає, що неодноразово чули постріли з важкої техніки, зривання мін, постріли автоматів. «Однак бійці стоять твердо на сторожі нашої держави, вони навчилися бути мужніми. Наші військові є християнами. Про це свідчить їхня постава, їхня молитва і віра в Бога. Вони завжди з похиленою головою підходили і брали благословення, хотіли спілкуватися, цікавилися про життя з Богом. Навіть той, кого називали «атеїстом», захотів посповідався. Під час Святих Літургій всі приймали Святе Причастя».

Отець Андрій з радістю відзначив, що військові чим можуть допомагають місцевому населенню. «Першочергово діляться з дітьми і сім’ями, де є маленькі діти».

прес-служба архиєпархії

повідомив о. Андрій Шалай