Субота, 20 квітня 2024

Священикам та мирянам УГКЦ Тернопільщини представили резолюції VI сесії Патріаршого Cобору та рішення Синоду Єпископів УГКЦ

IMG 891228 вересня у с. Велика Березовиця (Тернопільський район) у приміщенні Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого відбулася пособорова конференція для священиків і мирян Тернопільського центрального та східного, Велико-Бірківського, Велико-Глибочанського, Велико-Березовицького, Збаразького деканатів та Підволочиського деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

На засіданні були представлені рішення Синоду Єпископів 2015 року, який проходив 31 серпня - 6 вересня в Івано-Франківську, резолюції VI сесії Патріаршого Cобору, а також резолюції архиєпархіального Собору на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Зібрання очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), який представив ключові постанови Патріаршого Cобору, рішення Синоду та наголосив на важливості їх виконання у житті парафій. Про окремі аспекти доповнив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), синкел у справах стратегії розвитку о. Віталій Козак та судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Роман Дутчак.

прес-служба архиєпархії