Субота, 20 квітня 2024

Як виховати громадянина-патріота за допомогою християнського вчення обговорили на семінарі у Зарваниці

23 жовтня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» працівники Борщівського районного методичного кабінету провели семінар на тему «Духовно-культурна основа формування громадянина-патріота». Учасниками семінару стали заступники директорів шкіл району з навчально-виховної роботи. Ініціатором заходу стала завідувач БРМЦ Оксана Король.

aa1

Захід розпочався Божественною Літургією, яку очолив о. Микола Медюх. Опісля в приміщенні конференц-залу отець виголосив доповідь на тему «Господнє благословення. Школа, сім`я і Церква в духовному становленні особистості».

«Виховання і навчання будуть успішними, коли сім`я, школа і держава будуть співпрацювати з Церквою, - зазначив о. Микола. - Божа педагогіка у тому, що Господь кличе людей до навернення, до покаяння».

Досвідом впровадження християнських цінностей у систему освіти поділилась директор колегіуму для дівчат «Знамення» Анна Зварич, яка зокрема зазначила: «Які б не мала дитина блискучі знання, але успішною і людяною з виконанням своєї місії на землі вона може стати лише тоді, коли навчиться з допомогою правильної системи цінностей розрізняти добро і зло. І ця система цінностей є цілком природно відповідна людині – це система християнських цінностей. Вона дозволить забезпечити, якщо буде закладена вчасно у людину, від багатьох помилок, яких потім у житті дуже важко виправити. Отже, це те, без чого неможливий повноцінний розвиток громадянина і повноцінний розвиток суспільства».

Учасники семінару відтак молились Хресну дорогу, відвідали усі святині духовного центру, поклонились чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької і на закінчення відвідали обласний заклад освіти колегіум «Знамення». 

aa2

aa3

aa4

повідомила Анна Зварич