Субота, 20 квітня 2024

На парафії УГКЦ для вояків АТО спекли 5500 пампухів

Понад п'ять тисяч пампухів та інші продукти для вояків АТО зібрали парафіяни УГКЦ у селах Розгадів та Кальне на Зборівщині. Про це повідомляє сайт «20 хвилин».

IMG 3456

– Наближаються різдвяні свята, які приносять радість народження спасителя світу – Ісуса Христа. Це свято приносить нам тепло і радість у кожну родину. Зважаючи на обставини, які склались у нашій країні, молодь Марійської Дружини сіл Розгадів та Кальне, що на Зборівщині, о. Іван Гавдяк, пані Марія Рак та жителі двох сіл провели акцію «Поділись пампушком із захисником», – розповідає парафіянка громади УГКЦ у Розгадові Христина Далик.

У рамках акції, за її словами зібрали 5500 тисяч пампушків, хліб домашній, калач - 42 шт., часник, цибуля-117 кг., тушонки-93 шт., калина-джем-14,5 л., пшениця на кутю-3 кг., мак-3 упаковки, мед-11,5 л., фасоля-2 мішки, варення-79 л., сало- 47 кг., 6 банок (3л.), смалець-6 банок(1л.); печиво домашнє 8 коробок, гречка, макарони, цукор, манка, горох, горошок-27 кг., закрутки – 56 банок, капуста -1,5 кг., буряк, морква-11 мішків, гриби сушені, липовий цвіт, шипшина-5, горіхи, сушеня, кава-2 шт., чай-11 шт., бушлат-1 шт., шкарпетки в’язані-8 пар і найголовніше - різдвяні малюнки школярів.

– Мета нашої акції – дати захисникам можливість відчути дух Святвечора, хоча б через можливість споживати традиційні страви, – каже Світлана Кривуцька. – Адже вони далеко від своєї домівки та не мають змоги відчути усієї повноти радості від свят, не мають можливості розділити цю радість з дітьми, дружинами, коханими, батьками, рідними та близькими.

На жаль, за довгі роки втратилась прекрасна традиція роздавати на Різдво милостиню та приймати до дому бідних, самотніх чи сиріт, додає місцевий житель Василь Замороз.

– Ця чудова традиція, яка дарує святковий настрій та піднесеність духу, відродилась у наших серцях для того, щоб у святковий час наші захисники не відчували себе самотніми і забутими – говорить чоловік.

Зібрані гостинці відправлять на Донеччину, у Піски на передову до “Батальйону ОУН” та “ДУК Правий Сектор”.

IMG 3458IMG 3442