Вівторок, 16 квітня 2024

У Ступках вшанували Тараса Шевченка

Цими днями у селі Ступки Великобірківського деканату відбулися урочистості з нагоди шевченківських днів.

JJES40CsQYI

Ініціаторами заходу були прихожани церкви Різдва Пресвятої Богородиці на чолі з отцем Андрієм Марчуком. Саме за їх участю було відтворено театральне дійство, яке відобразило різні вікові та творчі етапи життя і встановлення славетного українського генія світового рівня Тараса Григоровича Шевченка.

У сценарії свята переплилися поезія самого генія, пісні національно-патріотичної тематики, виступ дитячого місцевого ансамблю "Краплинки" під керівництвом Галини Іванської, і авторські декламації місцевих поетів Оксани Кізлик та Михайла Матушинця на честь Кобзаря.

Також не залишилося поза увагою зворушливе звучання таких невмирущих шевченківських шедеврів як "Заповіт" і "Реве та стогне " у виконанні дорослого хору під керівництвом Володимира Стадника.

Сільський голова п. Ігор Радецький та парох місцевої церкви о. Андрій Марчук були глибоко вражені такою згуртованістю та активністю громади, і висловили їм щиру вдячність. Також о. Андрій заохотив своїх прихожан до благоговійного дотримання Святого Великого посту, який послужить для очищення душі і тіла.

 

повідомив о. Андрій Марчук