Четвер, 18 квітня 2024

За Ісусом на Голгофу: у Настасові відбулася Хресна дорога

16 квітня у селі Настасів проходила Хресна хода. Щоб разом помолитися, відслужити Хресну дорогу, прибули священики, семінаристи, численно зійшлися жителі села.

DSCF8499

Очолив молитву ректор Тернопільської семінарії о. Іван Римар. Парафіяни села на початку ходи вислухали проповідь, у якій священик наголосив, що ця Хресна хода в рік Божого милосердя присвячується молитві за мир і спокій в Україні, за припинення війни на Сході. Ректор наголосив, щоб ми цю Хресну дорогу почали й провели на Божу славу та на спасіння своїх душ.

Першу стацію було відслужено у церкві. Присутні перенеслися думкою в ті давні часи, коли Пилат засудив Ісуса на смерть. Ісус Христос добровільно ніс хрест від подвір’я Пилата до гори Голгофи. Священики, відтак, взяли хресне знамено і процесія вийшла на дорогу, прямуючи до наступних зупинок.

Крок за кроком усі шли вулицею села, а духом прямують за Ісусом, роздумуючи про його терпіння, відчуваючи його біль. Хрест несли почергово: церковний комітет, учасники церковного хору, працівники селищної ради, депутати села, працівники ПАП «Агропродсервіс» та підприємці села, вчителі, працівники будинку культури та дитячого садочка, працівники амбулаторії, діти з батьками, які ідуть до Першого Причастя, Марійська дружина, Матері в молитві, молодь села та учасники АТО.

Кожна стація – це окремі розважання, роздуми, порівняння з проблемами сьогодення, молитви в різних наміреннях. Поміж стаціями всі виконували великопосні пісні «Страдальна мати», «Під хрест твій стаю» та інші.

Остання стація відправлена знову у церкві. Повернувшись до храму, усі мали змогу вислухати повчання о. Івана про Боже милосердя. Отець Роман Габрилей склав щиру подяку усім, хто прибув на Хресну дорогу, а особливо ректору о. І. Римару, декану Великоберезовицькому о. Василю Броні, о. Василю Дідуху, о. В. Білінському, о. М. Рудаку, о. Є. Флисті та о. В. Пшиничняку.

DSCF8505DSCF8560

повідомила Зазуляк Надія (Член спільноти «Матері в Молитві»)