Четвер, 18 квітня 2024

У храмі УГКЦ Пронятина освятили новий престіл

«Ввійдіть, Владико, в храм Господній, престіл новий нам освятіть, з душею повною любові, молитву Богу донесіть», - саме з таким закликом зверталися маленькі парафіяни мікрорайону Пронятин м. Тернопіль до Владики Теодора (Мартинюка), Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського УГКЦ, у неділю, 08 травня.

lre 01

Власне цього дня Архиєрей візитував церкву Преображення ГНІХ (мікрорайон Пронятин) та освятив престіл, кивот, проскомидійник, тетрапод, аналой. Відтак відслужив Архиєрейську Літургію, на якій окрім Владики були присутні: о.-мітрат Андрій Іван Говера, о. Петро Буряк, о. д-р Іван Січкарик, а також парох церкви о. Василь Чамарник.

Владика Теодор у своїй проповіді говорив про важливість та діяння євангельського слова «Мир вам!» у вихованні дітей, молоді та старших, утверджуючись в правді Христової віри: «Сьогодні Христос говорить до вас – дорогі діти, молоде і ви, старші,- «Мир вам!», який маєте зреалізувати у своєму житті».

Парафіяни із захопленням спостерігали за подією освячення престолу та виходили з храму, маючи мудре напоумлення владики: «Маєте освячений престіл, на якому хліб і вино стається Тілом і Кров’ю ГНІХ, тож користайте з цього Євхаристійного дару».

lre 02lre 03lre 04lre 05lre 06lre 07lre 08lre 09lre 10

повідомив о. Василь Чамарник