Четвер, 18 квітня 2024

Вірні Велико-Глибочанського деканату взяли участь у прощі до Зарваниці

28 травня у чудотворному місці села Зарваниця відбулася проща Велико-Глибочанського деканату Тернопільсько-Зборівької архиєпархії.

2

Кожен священик оголошуючи на своїх парохіях про відпуст наголошував, що перед іконою Божої Матері Зарваницької будемо молитися за мир в нашій країні, за повернення усіх наших воїнів, героїв додому здоровими і неушкодженими. А основне пригадали, що цей рік є проголошений Роком Божого милосердя, і кожен християнин має відвідати відпустове місце та пройти крізь двері милосердя.

Від кожної парафії деканату були організовані автобуси для вірних, також багато людей приїхали цілими родинами на відпуст, який традиційно розпочався зі сповіді для вірних.

Разом із духовенством богослужіння очолив Преосвященний Владика Теодор (Мартинюк). У своїй промові до вірних він говорив про гріх, про те, як людина стає залежною від гріха, і що потрібно робити, щоб стати вільними від духовного бруду.

Після закінчення Святої Літургії від парафіяльної церкви вірні та духовенство молитовним походом пішли до чудотворного джерела. Помолившись Молебень до Пресвятої Богородиці та освятивши воду, Владика Теодор благословив кожного освяченою водою. Вірні, отримавши благословення, вирушили на Хресну дорогу, щоб, покутуючи за свої гріхи, шукати єдності з Христом.

 

повідомив о. Віктор Здеб