Субота, 20 квітня 2024

Митрополит Василій очолив празничне Богослужіння парафії св. Володимира селища Велика Березовиця

24 липня на парафії св. Володимира смт. Велика Березовиця святкували храмовий празник. Вірні чисельно зібралися на Богослужіння, яке очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк).

DSCN8811

На Архиєрейській Святій Літургії Митрополиту співслужили 12 священників. Під час проповіді Архиєпископ Василій закликав любити і шанувати свою Церкву та Батьківщину і особливо цінувати дар Володимирового Хрещення, через яке світло Христа просвітили всю Київську Русь – Україну та прийшло до кожного з нас.

По закінченні відправи відбувся обхід навколо церкви та освячення води. Під час походу Владика благословляв парафіян, спілкувався з ними. В усіх був піднесений дух та гарний настрій.

Діти, молодь та всі парафіяни із захопленням від приготовлених несподіванок цього дня. Адже з 16.00 біля церкви був встановлений великий батут і тенісний стіл. Тож усі охочі діти мали змогу пострибати, а молодь та дорослі взяти участь у турнірі з настільного тенісу.

Це був гарний день, щоб радіти, веселитись і співати. Саме тому о 18.00 розпочався святковий концерт під назвою «Святий Володимире Україну храни». Його відкривав хор парафії св. Володимира під керівництвом Степана Канського молитвою «Отче наш» та піснею «Святий, Великий Володимире».

Прозвучали пісні у виконанні місцевої молоді Марії Чубари, Діани Кульчицької, Марії Сухорочак та прекрасна гра на скрипці Анастасії Дутки.

Виступали лауреати І-ї премії міжнародних конкурсів «Зоряні мости», «Твій олімп» та володарі гран-прі конкурсу «Таланти Твої Україно» зразкової вокальної студії ЗОШ №8 «Перлина» під керівництвом заслужених артистів естрадного мистецтва Лесі та Бориса Бурміцьких.

DSCN8863

Квартет семінаристів Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого вразив усіх присутніх виконанням чудових духовних та українських пісень. Глибоко духовні пісні авторства о. Петра Половка у супроводі гітари виконав Великоберезовицький декан о. Василь Брона.

Виступали солісти Тернопільського районного Будинку культури, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Василь Хлистун та його донька Ірина Хлистун. Хороший настрій подарув ансамбль «Диксиленд» та соліст Анатолій Ороновський під керівництвом Ярослава Якубця.

Усі присутні були запрошенні до солодкого столу, люб’язно приготовленого парафіянами. У той час лунали всесвітньо відомі композиції у виконанні струнного квартету «Infinito».

Володимир Кінаш, Василь Мороз та Ігор Демидась, семінаристи духовної семінарії, провели драйвові «банси» для дітей та молоді. А на завершення концерту усі присутні були зігріті теплим полум’ям «Ватри».

DSCN8892DSCN8916DSCN8934DSCN8936DSCN8961DSCN8988DSCN8990