П'ятниця, 29 березня 2024

У селах Івачів Долішній та Івачів Горішній відбулися "Веселі канікули з Богом"

На парафіях святого апостола і євангелиста Луки та Воскресіння Христового, що в селах Івачів Долішній та Івачів Горішній, відбулися уже традиційні «Веселі канікули з Богом», у яких взяли участь 50 дітей. Їх провела вчитель СШ №6 м. Тернополя, аніматор Марійської дружини Івачева Горішнього Марія Когут. Це було справжнє свято радості і веселощів, цікавого та здорового відпочинку й високої духовності.

x1

Кожен день починався Святою Літургією, короткою наукою священика на різні євангельські теми, а також катехитичними повчаннями про складові частини Служби Божої, про священицькі ризи, літургійний посуд тощо.

Головною темою, як і годиться в цьому Ювілейному році, було Боже милосердя. М. Когут своїми глибокими і водночас доступними для дітей заняттями допомагала зрозуміти суть Божого милосердя та спонукала їх теж буди милосердними до своїх ближніх, зокрема до хворих, бідних, усіх потребуючих.

Важливим було те, що під час «Канікул з Богом» їх учасники (і це було заплановано у програмі свята) поїхали до чудотворної Зарваниці, де взяли участь у Святій Літургії, прийняли Святі Тайни Покаяння та Євхаристії. Окрім того, юні паломники молилися на Хресній дорозі, купалися в купелі св. Анни, пили цілющу джерелицю і провели прощальну «ватру» з іграми, бансами та духовними піснями.

Хочеться щиро подякувати всім організаторам цього прекрасного свята, а також батькам дітей, які привели їх до нас, і особливо - аніматорам Марії Когут, катехиту з Д. Івачева Тетяні Ататей та всім дівчатам-старшокласницям з Горішнього Івачева, які допомагали в проведенні цього заходу. Також вдячні  власникам місцевих магазинів Володимиру Гукові, Андрію Сівінському, Марії Олійник, Роману та Галині Лехман, підприємцям Надії Вівчарик, Володимиру Кудринському, Наталії Федорів, які пригощали учасників канікул смачними булочками та хлібом, ковбаскою, солодощами, морозивом і прохолодними напоями. Особливі слова подяки Ярославу Матковському, який у своєму мальовничому дачному куточку приймав дітей, грав для них на сопілці, трембіті та цимбалах, пригощав морозивом, показував власний музей народного мистецтва, декламував свої вірші.

Віримо, що після цих чудових «Канікул з Богом» Христос буде з нашими дітьми постійно і надихатиме їх на добрі справи, гідне християнське життя. 

x2повідомив о. Орест ГЛУБІШ