Четвер, 18 квітня 2024

На «Веселі канікули з Богом» у Кальному зібралося 150 дітей

З 1 по 7 серпня на парафії cвятого Миколая села Кальне (Козівський деканат) проходили «Веселі канікули з Богом» на тему «Блаженні милосердні». Близько 150 дітей із сіл Кальне та Щепанів щодня впродовж тижня розпочинали свій день із Святої Літургії.

g3

Цікаві та змістовні науки під час Літургії виголошував місцевий парох о. Володимир Шуль, який заохочував дітей до прийняття Святих Тайн Покаяння та Євхаристії.

Після Літургії всіх учасників табору поділили на три команди відповідно до віку. Аніматори разом із семінаристами проводили з дітьми веселі ігри, вчили танцювати енергійні банси та руханки, співали пісні і проводили катехитичні науки. Брати-семінаристи розповідали багато цікавих історій про милосердя та відтворювали їх разом з дітьми у вигляді сценок.

Організатори потурбувались про цікаве та корисне проведення часу. Діяли різноманітні гуртки. Учасники табору могли навчитися малювати, робити прикраси власними руками, вдосконалюватись у спортивних іграх та навіть відчути себе справжніми телевізійниками, знімаючи власне відео та беручи інтерв’ю.

Завершився табір святковим виступом дітей. Увечері відбулися нічні чування та похід зі свічками до каплиці Пресвятої Богородиці. Усі молилися за мир та спокій в Україні. Декан Козівський о. Роман Рокецький поблагословив усіх та подякував всім учасникам табору.

g1g2g4g5

повідомив бр. Віталій Чижевський