П'ятниця, 29 березня 2024

Діти та молодь парафії св. Василія Великого смт. Козова відбули духовно-відпочинкову подорож до Карпат

Гори, полонини, стрімкі потоки-ріки, смереки, унікальні гуцульські дерев’яні церкви – все це мали змогу споглядати у триденній поїздці до Карпат діти та молодь парафії Св. Василія Великого (селище цукрового заводу) смт. Козови.

ay2

15-17 серпня парох храму св. Василія Великого о. протопресвітер Роман Рокецький організував подорож до Карпат для дітей старшої групи катехитичної школи «Ведення в храм Пресвятої Богородиці» та членів Марійської та Вівтарної дружин. Супроводжували подорожуючих катехит Тетяна Бек, аніматор Наталія Судомир, та їмость п. Леся Рокецька. Загалом участь у поїздці взяло 18 осіб.

В перший день подорожі група побувала у Скиті Манявському, де у святині перед чудотворними іконами паломники помолились за мир та спокій, припинення війни в Україні. Потім дорога пролягла до Яремче, де після поселення спільнота продовжила мандрувати. Діти та молодь побували у сучасному дерев’яному храмі св. ап. Петра і Павла. Святиня вразила усіх своєю зовнішньою та внутрішньою красою, особливо милував око розпис церкви та іконостас. Також спільнота відвідала музей Андрея Шептицького, що розміщений на нижньому рівні храму та колекцію скульптур «Місто мучеників», розташовану поруч з храмом. Після група відвідала монастир святого пророка Іллі у Дорі. Відтак побували на водоспаді Пробій, найбільшому сувенірному ринку міста Яречме та оглянули ресторан-музей «Гуцульщина».

ay1

Вже у другий день перебування у Карпатах, спільнота, після ранкових молитов та сніданку, вирушила на г. Маковиця. Чисте повітря та чудові карпатські краєвиди, які відкривалися в дорозі, надихали на славний похід у гори. На полонині Маковиця господарі колиби гостинно прийняли о. Романа, дітей та молодь, пригостивши місцевими смаколиками – банушем та овечими сирами - вурдою та будзом. Піднявшись на верхівку г. Маковиця та спільно помолившись Богу, група вирушила до печерного комплексу «Скелі Довбуша». Ввечері діти та молодь посмакували шашликом та після вечірніх молитов відпочивали.

У третій та завершальний день подорожі паломники побували у церкві Святого Іоанна Мислостивого (XVIII століття), де взяли участь у Святій Літургії. Храм є досконалим зразком архітектурного спадку Гуцульщини. Поруч з церквою височіє дзвіниця. Після сніданку група побувала у Буковелі. Діти та молодь піднялись на канатній дорозі на гору, звідки відкрився чудовий краєвид Карпат: здалеку виднілася г. Говерла та багато інших Бескидів. Відтак група вирушила до водоспаду Гук Женецький, де подорожуючі милувались однокаскадним красенем.

Після натхненної та насиченої  триденної духовно-відпочинкової програми, спільнота з приємними враженнями вирушила додому.

Подорож до Карпат дітей та молодь ще більше згуртувала,  духовно та патріотично збагатила. Усі учасники з нетерпінням чекають наступного літа, щоб знову відправитись у гірські мальовничі куточки нашої Батьківщини.

ay3ay4ay5ay6ay7

повідомила Тетяна Бек