П'ятниця, 29 березня 2024

У Бережанах відбувся деканальний з’їзд молоді

19 серпня, на свято Преображення Господнього, на парафії Пресвятої Трійці у Бережанах, відбувся щорічний з’їзд молоді Бережанського деканату. Організаторами цього заходу стали декан Бережанський о. Михайло Бугай, парох церкви Пресвятої Трійці о. Іван Хрептак та о. Віталій Іващук, відповідальний за працю з молоддю в деканаті.

2s1

Перед початком заходу на міському стадіоні о. Петро Сташків організував футбольний матч для парафіяльної молоді деканату.

О 16 годині від імені Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) привітав молодь отець Орест Павліський, голова комісії у справах молоді. Відтак у Церкві Пресвятої Тройці молилися Молебень до Богородиці, який очолив о. Орест Павліський та отці Бережанського деканату. Молебень співав молодіжний ансабль «Білі ангели» з с. Лапшин. Духовну науку про Боже милосердя до молоді виголосив о. Василь Онищук.

Пізніше біля церкви, на міській площі розпочався духовний концерт, у якому брали участь колективи з усього деканату. Концерт у себе включав: вірші, духовні та патріотичні пісні, пантоміми, гуморески, банси. В часі концерту проходила солодка ярмарка, жертводавцями якої були парафії деканату. Зібрані кошти з ярмарки були передані на благодійність.

2s2s22s32s4повідомив Василь Мізюк