П'ятниця, 19 квітня 2024

У Зарваниці відбулися дві професійні прощі

Помолитися в одному із найбільших Марійських духовних центрів 11 вересня приїхали працівники державної служби надзвичайних ситуацій у Тернопільській області і працівники ПАТ «Тернопільгаз».

f1

Проща надзвичайників була приурочена Дню рятівника. У ній вже в десяте разом з сім’ями брали участь працівники Управління ДСНС України у Тернопільській області на чолі з начальником управління полковником служби цивільного захисту п. Віктором Маслеєм.

Проща працівників ПАТ «Тернопільгаз» була приурочена Дню працівника нафтової, газової і нафтопереробної промисловості. Паломники, яких було близько 500, прибули на другу професійну прощу на чолі з Головою товариства п. Олегом Караванським.

Привітав прочан від імені Митрополита і Архиєпископа Василія (Семенюка) сотрудник Собору Зарваницької Матері Божої о. Микола Медюх. Проповідник, говорячи про християнське милосердя у своїй проповіді, закликав присутніх бути носіям правди, творити добро і милосердя не лише зі свого службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі. Бажав їм ніколи не знеохочуватися, не нарікати. Подякував рятувальникам та газовикам за їхню нелегку працю, за  служіння ближнім. Побажав жертвенної любові і заохочував посиленно молитися за мир в Україні.

Відтак прочани взяли участь в освяченні води, молилися Хресну дорогу, відвідали усі святині Марійського духовного комплексу, поклонилися чудотворній іконі Матері Божої і о. Андрій Шалай усіх благословив мощами Святих.

f2f3f4

прес-служба архиєпархії