Субота, 20 квітня 2024

У Великоберезовицькому деканаті відбувся День молоді

У суботу, 15 жовтня, у Великоберезовицькому деканаті відбувся деканальний з’їзд молоді. Свято відбулося у с. Настасів. Святкування розпочалося Святою Літургією, перед якою декан Великоберезовицький Василь Брона привітав всіх учасників з’їзду та оголосив програму заходу.

x1

Молитву очолив віце-декан о. Іван Зозуля у співслужінні о. Мирослава Богака та о. Володимира Білінського. Всі інші священики деканату уділяли учасникам Святу Тайну Покаяння. Своїм співом Літургію прикрасив молодіжний хор «Вознесіння» селища Велика Березовиця. Після завершення Літургії о. Ігор Драпак проголосив катехизу на тему «Боже милосердя на прикладі життя св. Матері Терези з Калькутти».

Після «духовної їжі» кожний наситив своє тіло біля фуршетного стола, де були канапки, печиво, солодощі, гарячий чай та кава. На жаль, через погоду, учасники не змогли взяти участь у квесті, тому вся молодь, а це близько 200 людей, перейшли у будинок культури. Там танцювали банси, ознайомилися з виставкою зброї з АТО, приурочену до Дня захисника Вітчизни, який святкували напередодні, 14 жовтня. Також молодь могла спостерігати за процесами приготування вечері, оскільки були запрошенні козаки, які на вогні, в казанах, варили смачний бограч, куліш, смажили картоплю та готували запашний чай на травах.

x2

У будинку культури після бансів відбувся форум «Запитай священика», під час якого кожний бажаючий міг поставити запитання на будь яку тему. На поставлені запитання священики намагалися якнайдоступніше відповісти.

На з’їзд молоді прибули представники молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Зі словом вітання до всіх учасників з’їзду звернувся о. Ярослав Шевчук. Він, зокрема, сказав: «Сучасній молодій людині вкрай необхідно навчитися виходити із «зони комфорту», яка часто не дозволяє пізнавати щось нове, рухатися вперед до чогось кращого, величнішого»…

Після конференції всі повечеряли козацькою вечерею, яка виявилася дуже смачною і всім сподобалася. А зайві калорії можна було спалити на українських танцях, які провадив гурт «Настасівські музики». До 20.30 год. вечора молодь забавлялась, а після подячної молитви та благословення отця-декана всі роз’їхались по своїх домівках.

Підтримали проведення Дня молоді Іван Чайківський, генеральний директор компанії ПАП «Агропродсервіс», підприємці села Настасів, люди доброї волі та парафії деканату.

x3x4x5x6x7x8x9

повідомив о. Роман Габрилей