П'ятниця, 29 березня 2024

Відбулася професійна проща працівників культури до Зарваниці

6 листопада, напередодні Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, понад 200 працівників культури Тернопільської області з`їхалось до Зарваниці на першу професійну прощу.

100 3260

Божественну Літургію для прочан очолив сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх. Священик у духовному слові зазначив: «Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість. Бажаю вам святості життя, мудрості, терпеливості у розбудові християнської, культурної України».

Після Літургії і водосвяття прочани молились Панахиду за воїнів, які загинули за волю і незалежність України. Опісля молились Хресну дорогу, відвідували прекрасні святині духовного центру.

На завершення прощі в парафіяльній церкві прочан привітав о. Петро Пастух. Священик благословив паломників мощами святих, відтак усі поклонились чудотворній Зарваницькій іконі.

Також 6 листопада у Зарваниці молилися вчителі з Луганської області, які перебувають на Тернопільщині в рамках проекту «Змінимо країну разом».

100 3261100 3271100 3275

прес-служба архиєпархії