Вівторок, 16 квітня 2024

Парафія cв. Василія Великого смт. Козови відсвяткувала 5-річчя катехитичної недільної школи

В суботу, 3 грудня, катехитична недільна школа «Введення в храм Пресвятої Богородиці» при церкві св. Василія Великого смт. Козови відзначила свій перший ювілей – 5 років. Школа заснована парохом храму о.-протопресвітером Романом Рокецьким 4 грудня 2011 року.

az2

Святкування розпочалося надвечір подячним Акафістом до Пресвятої Богородиці, котрий співав дитячий церковний хор. Дзвінкі дитячі голоси наповнили всіх присутніх радістю свята Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Після спільної молитви діти, батьки та гості переглянули презентацію «Ювілей 5 років!», пригадавши всі події з діяльності катехитичної недільної школи від дня її заснування, зокрема: заняття з катехизму, свята, конкурси, вікторини, подорожі та інше. Спільно проведені роки діти згадували з радістю на обличчях та теплом у серцях. Також було проведено відео-вікторину «Відгадай подію» та нагороджено учнів пам’ятними ювілейними емблемами.

Святковим ювілейним виступом учні подякували духовному наставнику пароху о. Роману Рокецькому, катехитам Галині Швець, Тетяні Бек та Юлії Майданюк, батькам, рідним і всій парафіяльній спільноті за сприяння у їхньому духовному вихованні, зокрема: збагаченні Божим словом, пізнанні правд віри, основних засад християнського життя тощо. У святкових віршах і піснях діти величали Бога та покровительку катехитичної недільної школи Пресвяту Богородицю. Також з нагоди ювілею учні підготували виставку малюнків.

Наступною частиною урочистої програми була літанія до Пресвятої Діви Марії з розважаннями. Батьки та діти спільно звернулися до Богородиці з проханням Її подальшої материнської опіки у житті та духовному вихованні дітей і молоді.

Зворушливим моментом у святковій програмі був перегляд фільму «Доторкнись і побач». Дивлячись історію незрячої дівчинки, глядачі досвідчили Божу та батьківську любов і доброту людського серця.

Кульмінацією торжества стала Свята Літургія, на якій парафіяни подякували Богу за ласку буття катехитичної недільної школи. Після Служби Божої з привітальним та подячним словом до дітей, батьків, катехитів та всіх, хто сприяє діяльності школи, звернувся о. Роман Рокецький. Парох відзначив катехитів подячними грамотами, поблагословив і окропив усіх учасників свята освяченою водою.

Завершилося святкування 5-річчя солодким столом, бансами, «іскоркою любові» та спільною світлиною на згадку.

az3az4az5az6az1

повідомила Тетяна Бек