П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій розділив Святу Вечерю з переселенцями

У Навечір’я Різдва Христового в Тернопільському благодійному фонді «Карітас» відбулась Свята Вечеря для вимушених переселенців зі Сходу та Криму.

DSC 0019

Директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Андрій Марчук зустрів і привітав Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) та мера міста п. Сергія Надала. Архиєрей благословив Святу Вечерю та Божим словом підтримав переселенців, які через обставини війни змушені були шукати інше місце для життя та побуту.

Отець Андрій відзначив, що Свята Вечеря та Різдво Господа Ісуса Христа – це духовне паломництво до стаєнки, де народився Спаситель.

Відчути дух родинного тепла допомогли присутнім діти проекту «Мобільна робота з молоддю», потішивши гостей вертепним дійством.

«Кожен з нас із надією і радістю чекає Нового року та Різдва. Це час для родинного спілкування, час для підсумків і нових планів. На жаль, це свято багато родин не можуть зустріти у рідному місті, у рідній оселі. У нашому місті сьогодні перебуває чимало вимушених переселенців. Хочеться, щоб вони відчували нашу допомогу і підтримку», - відзначив о. Андрій Марчук.

DSC 0026DSC 0059DSC 0073DSC 0138

прес-служба архиєпархії