Четвер, 18 квітня 2024

Митрополит Василій подякував Папі Франциску за перебування чудотворної ікони Лику Христового на Україні

Щойно завершилася подячна Архиєрейська Літургія, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій в Архикатедральному соботі УГКЦ Тернополя. Митрополит Василій, духовенство та присутні вірні у молитві подякували Богу за благодатні дні перебування чудотворної ікони Лику Христового на Тернопільщині.

IMG 9923

Архиєпископ Василій подякував Святішому Отцю Папі Франциску за благословення на перебування святої ікони в Україні та опіку над українським народом. Зокрема подякував Монсіньйору Гвідо Маріні в особі отця Мануеля Сантоса, який прибув із Ватикану, щоб прийняти ікону; благодійному фонду Ігоря Гуди «Твори добро»; о. Володимиру Фірману, о. Роману Дутчаку за ініціативу та організацію, волонтерам, правоохоронцям, Нацгвардії України, МНС, медичній та комунальній службі, усім представникам влади міста Тернополя та області.

Вірні за сльозами на очах прощалися з реліквією, адже у ці дні кожен мав змогу скріпити свою віру та просити порятунку своєї держави у часі війни.

Митрополит ще певний час молився з вірним, а, відтак, о 20.00, двері головного храму зачиняться. Святу реліквію у супроводі отця Мануеля Сантоса відправлять до Ватикану.

IMG 9921IMG 9924IMG 9925IMG 9931

прес-служба архиєпархії