П'ятниця, 19 квітня 2024

У с. Будилів провели вечір пам'яті Патріарха Йосифа Сліпого

Сьогодні, 26 лютого, на парафії св. Параскеви села Будилів (Козівський район) відбувся вечір пам’яті, присвячений 125-ій річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

IMG 4549

Розпочалося свято з духовного слова адміністратора храму о. Андрія Гураля, який звернув увагу на те, що усі вірні УГКЦ в ці дні повинні дякувати Богові за дар життя Патріарха, радіти і прославляти нашого великого земляка, який став для усього світу «голосом не лише мовчазної Церкви, але й мовчазного, закритого в тюрмі Радянського Союзу, українського народу».

Продовжилося свято літературно-музичною композицією, в рамках якої прозвучали пісні «На Сибіру в концтаборі», «Я піду за Христом..», «Хай буде воля Твоя», «У рідній Заздрості», «Молитва за Україну» у виконанні учнів НВК та о. Андрія Гураля, Ольги Добровольської, Віри Лісовської.

Після виступу усі присутні мали змогу переглянути фільм «Йосиф Сліпий. Молитва за Україну». Завершилося свято молитовним вшануванням пам’яті Патріарха Йосипа Сліпого, Митрополита Андрея Шептицького та молитвою за Україну «Боже Великий, єдиний».

IMG 4510IMG 4522IMG 4537IMG 4561

повідомила Світлана Лісовська