П'ятниця, 29 березня 2024

У Вишнівчицькій школі відбувся духовний захід з нагоди празника Благовіщення

“Сьогодні початок нашого спасіння і явлення відвічного таїнства: Син Божий стає сином Діви”  - ось таким похвальним гімном наша Церква вітає празник Благовіщення.

17888367 1713951842235404 1855566937 n

Для того, щоб наблизити дітей до Бога, допомогти їм глибше пізнати суть цього свята у Вишнівчицькій ЗОШ та церкві Різдва Пресвятої Богородиці (с. Вишнівчик, Теребовлянський район) було проведено молитовний захід під назвою “О Царице! О свята Маріє”. Спершу ведучі ознайомили присутніх із життям Марії, розповіли про історію її народження. Далі звучали пісні на прославу Бога та Небесної Цариці. Присутнім припала до душі інсценізація , у якій розповідалося про те, як Архангел Гавриїл прибув до Марії і звернувся до неї зі словами:” Не бійся, Маріє!Ти знайшла ласку в Бога”. Так і кожен з нас має прислухатися до голосу Господнього і чинити як Він нам каже.

Також глядачів зацікавив вірш ”Блага вість”. Він закликав людей радіти приходу Бога і не допускати до свого серця смуток і тривогу, бути покірними і приймати все, що посилає для нас Господь. Підсумок підвела  учениця 4 –го класу , яка звернулася до присутніх з побажанням: “ Хай живе у серці радість і добро. Віра в Бога проростає як зерно!” На завершення пролунала пісня “Прийди до мене, милий Ісусе”, яку підхопив увесь зал.

Організувала цей захід Чихарівська Г. І. – вчитель 4-го класу. Саме її вихованці провели це свято. У підготовці їй допомагали: Дохват О.О. – вчитель християнської етики і Шуфліта О. В. – вчитель музичного мистецтва. Вони вклали у цей захід своє тепло і любов, на власному прикладі показали дітям, що означає довіряти і віддаватися Богу сповна.

17888130 1713951838902071 1324211737 n

Благовіщення є початком нашого спасіння. В цей день усі ми стали на крок ближче до Бога. Тож не забуваймо щодня дякувати Марії, за те, що погодилася виконати волю Господа і народила Ісуса – Спасителя усього світу.

Також 7 квітня у Вишнівчицькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися молитовні чування. Учні школи розповіли присутнім про життя Марії і мученицький шлях Ісуса на Голгофу. Протягом заходу лунали пісні та вірші на прославу Бога . Завершився захід далеко за північ. Підсумок підвела директор школи Карачка І. В., яка зазначила, що шлях до спасіння це сотні сходинок вгору, а сьогодні усі ми стали на крок ближчими до Бога.

 

повідомила Світлана Чихарівська