Середа, 24 квітня 2024

У Львові відбувся вишкіл активних мирян

13 травня у Львові в приміщенні Патріаршого дому з благословення Владики Йосафата (Мощича), голови Ради з питань Євангелізації при Главі УГКЦ, вперше проходив вишкіл для активних мирян парафій УГКЦ. Близько 60 учасників з різних куточків України увійшли в групу місіонерів, які зможуть допомогти парохам провести заходи Декади місійності у 2017 році.

j1

Серед учасників вишколу були 9 представників з різних деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, які спільно зі священиками намагатимуться цьогоріч відновлювати місійний дух наших парафій і пожвавлювати наші спільноти в особливий спосіб протягом десяти днів від свята Вознесіння Господнього до свята Зіслання Святого Духа.

Перед учасниками вишколу виступив о. д-р Олег Кіндій, викладач УКУ, член Ради з питань Євангелізації при Главі УГКЦ, який розповів про поставу місіонера та роль мирян у сьогоднішній церкві. Марія Хома, викладач Біблійного Богослов’я УКУ, поділилася методами молитовного читання Слова Божого (Lectio Divina). Отець Теодор Пилявський ЧСВВ, координатор Школи євангелізації св. ап. Андрія наголосив на потребі нової Євангелізації в наш час. Олеся Колос, секретар Ради з питань Євангелізації при Главі УГКЦ провела з місіонерами тренінг про роботу в команді, надала практичні поради, як говорити свідчення, як проводити малу групу ділення під час Декади місійності, тощо.

«Сподіваємось, що Святий Дух буде провадити нас і допоможе нам стати тими активними учнями-апостолами у несенні Доброї Новини та зможемо бути добрими помічниками для наших парохів у проведенні заходів цьогорічної Декади місійності», - повідомила учасник вишколу Ольга Славська.

j2j3

повідомила Ольга Славська