Вівторок, 16 квітня 2024

У Прошовій освятили каплицю на честь Покрову Пресвятої Богородиці

21 травня у парафії Успення Пресвятої Богородиці села Прошова Велико-березовицького деканату з благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) відбулося урочисте освячення каплиці Покрову Матері Божої.

n1

Урочистість почалася біля насипної могили борцям за Україну, де процесія парафіян зустріла священиків о. декана Василя Брону (Велика Березовиця), о. Василя Дідуха (с. Мишкович і Лучки), о. Ігора Чибраса (с. Скоморох і Смолянки).

Отець Михайло Рудак, адміністратор парафії, виголосив привітальне слово звернене до священиків, парафіян і гостей, запросивши на спільну молитву і освячення. Відтак усі процесійним ходом вирушили на молитву. На завершення освячення о. декан Василь Брона звернувся із повчальним словом для усіх присутніх.

Каплиця у селі Прошова була збудована ще у 2000 році на знаменну пам’ятку 10-тиліття незалежності України громадою села. «Урочиста подія стала знаковою для нашої парафії, тому що протягом 2015 – 2016 рр. проводилися поступові ремонтні і оздоблювальні роботи і це дуже згуртувало людей і родини, - розповідає місцевий священик о. Михайло Рудак. – Адже відчувалася ця небесна опіка Матері Божої над кожним, хто приходив допомагати і молитися».

Кожен житель і гість нашого села зміг вкласти свою лепту у духовну віднову і розбудову нашої парафії і села.

Після молитви і науки були виголошені подяки усім жертводавцям і доброчинцям цієї відновленої каплички. Також серед запрошених гостей були представники місцевої влади п. І. Олійник, п. Б. Франків, п. І. Прус, а також і п. В. Г. Крупніцький і представники ПП Агрофірми «Медобори».

n2n3n4

повідомив о. Михайло Рудак