Четвер, 18 квітня 2024

У м. Яремче відбувся літній табір для юнаків, які хочуть пізнати своє покликання

З 10 по17 червня в м. Яремче Івано-Франківської області відбувся молодіжних табір для юнаків під назвою «Пізнай своє покликання». Табір проводився за сприяння Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка). У ньому взяли участь 36 підлітків, віком від 13 до 16 років під проводом о. Ігоря Драпака, префекта Тернопільської духовної семінарії та відповідального за Вівтарні дружини у Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

57

Юнаки зібрались із різних куточків архиєпархії для того, щоб визначитись у власному покликанні стосовно, найперше, священства, а також відносно особистого вибору майбутнього професійного спрямування. Всіх учасників було розділено на 2 команди, симетрично стосовно кількості та відповідно до віку (рівна вікова категорія в обох командах). Табір був характерний тим, що у великій мірі відповідав атмосфері семінарійного життя та вишколу, адже ранок починався зі спільних ранішніх молитов та Святої Літургії, також, впродовж дня, проводилися різні види богослужінь, учасники керувалися розпорядком дня та жили спільнотним життям.

27

Кожний день був наповнений духовним, розважальним та пізнавальним змістом, адже обов'язковими складовими були молитви, катехизація, ігри, походи в гори, певні завдання чи випробування, які слугували чинником зближення та єднання юнаків у братній любові та повазі. Впродовж табору юнаки взяли участь у великих іграх, брейн-рингу, побували на горі Маковиці, Синячці та Білому Камені, на водоспаді у м. Яремче, взяли чуваннях у стилі Тезе та мали можливість поділитись один з одним власними талантами.

Основне завдання даного табору – допомогти визначитись із власним покликанням у житті. Саме під такою призмою отці, воднораз із братами, проводили дозвілля учасників, та намагалися спрямувати їх до основного і стрижневого покликання людини - краще пізнати Бога на особистісному й інтимному рівні, а також - прагнути до реалізації покликання "бути людиною", до чого закликав нас світлої пам’яті Блаженніший Любомир (Гузар).

28

повідомив о. Ігор Драпак