П'ятниця, 19 квітня 2024

Молодим парафіянам Архикатедрального собору подарували відпочинок у Карпатах

Карпати, гори, повітря, наповнене свіжістю і величчю Божого творіння. Середовище, яку створюють ці чинники, є чи не найкращим місцем для відпочинку духовного і фізичного.

image4

Так з благословення отця Ореста Павліського, настоятеля Архикатедрального собору УГКЦ Тернополя, члени Марійської та Вівтарної дружини змогли відвідати і побачити на власні очі усю красу Карпат. На чолі з о. Андрієм Янішевським (сотрудник Архикатедрального собору) вони з 3-8 липня перебували на відпочинково-пізнавальному таборі в урочищі Вілла Марія на Яблуницькому перевалі.

Поєднання молитви та активного відпочинку стало кредом для такого табору. Щодня Божествена Літургія з катехитичною наукою, а на завершення дня - подячний Молебень. Кожний день був присвячений конкретній тематиці: понеділок – Ісус Христос – мій Спаситель; вівторок – навернення апостола Павла; середа – віра сьогодні; четвер – Господь чинить чуда навіть у XXI столітті; п’ятниця – Дари Святого Духа.

Коли дозволяли погодні умови табір вирушав у похід: гора Синяк (1650 м.), гора Маковиця (860 м.). Діти спробували гуцульські смаколики: буц (гуцульський овечий сир) і банош (гуцульська каша). Не забували також і про історично-патріотичний розвиток. Учасники табору відвідали музеї Гуцульщини і воїнів УПА, що залишили незабутні враження у серцях ще зовсім юних патріотів своєї держави.

image1image3image5

повідомив о. Ігор Дармограй