П'ятниця, 29 березня 2024

Владика Теодор: Милосердя є ключем, який відкриває людське серце

Про це сказав 20 серпня Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) під час Божественної Літургії у відпустовому центрі с. Острів (Тернопільський район) з нагоді прощі, яку організував настоятель місцевого храму о. Мирослав Богак.

q1

У проповіді про недільне Євангеліє Єпископ Теодор зазначив, що для наших міжлюдських відносин Господь подає дуже важливий принцип – милосердя. «Воно є ключем, який відкриває людське серце. Воно є здатне налагоджувати між особами конфліктні ситуації. Милосердя дозволяє віднайти розв’язання найважчих життєвих ситуацій. Цар з милосердя дарує слузі величезний борг, дарує йому свободу. Господь Бог у відношенні до людини керується принципом милосердя. Натомість слуга у відношенні до свого співбрата поступає немилосердно. Він шукає «законного» вирішення повернення боргу: погроза, суд, ув’язнення».

«Кожен християнин отримав від Господа дар Божого милосердя. Господь наповняє наші серця своїм милосердям. Тож кожен із нас є покликаний до того, що поступати зі своїм ближнім так, як Бог поступає з нами: з милосердям», - підсумував Архиєрей.

q2q3q4прес-служба архиєпархії