Четвер, 25 квітня 2024

Митрополит Василій благословив початок навчального року у Тернопільській семінарії

2 вересня в Тернопільській вищій духовній семінарії відбулися урочисті заходи нагоди початку навчального року. Святкування розпочалося із Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Василій (Семенюк) та Єпископ-помічник Теодор (Мартинюк) у храмі Вознесіння Господнього селища Велика Березовиця. Про це повідомляє сайт Тернопільської семінарії.

Q13

Участь у Літургії взяли ректор семінарії о. Іван Римар, віце-ректори о. Володимир Ковалковський та о. Михайло Пастух, префекти, духівники, викладачі семінарії, а також батьки і гості свята.

У своїй проповіді під час Богослужіння Владика Теодор (Мартинюк) наголосив на високій гідності та відповідальності священика, а також на великій ролі батьків та їх молитви за своїх синів та їхнє покликання.

По завершені Богослужіння брати 7-го курсу провели урочисту академію відкриття нового навчального року. Довгоочікуваним та хвилюючим моментом свята, як для батьків так і для братів, стала присяга першокурсників, після якої вони є повноцінними членами семінарійної родини.

Q9Q4