П'ятниця, 19 квітня 2024

Владика Теодор (Мартинюк) благословив медиків перед навчальним роком

У теплій атмосфері в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського 31 серпня 2017 року відбулася хвилююча церемонія посвяти в студенти. Дружню студентську родину поповнило 965 першокурсників усіх форм навчань. Посвяту також пройшло 122 молодих людей, які вступили на другий курс денної форми навчання. Про це повідомляє сайт медуніверситету.

cw1

Не менше хвилювалися іноземні студенти, яких до ТДМУ уже зараховано 80 осіб. Переважно це громадяни Індії, Пакистану, Польщі, Зімбабве, Гани, Нігерії, Єгипту. Для іноземців процес зарахування ще триватиме до 1 листопада цього року.

Урочисте засідання вченої ради ТДМУ, присвячене матрикуляції студентів, розпочалося з виходу шановних професорів, проректорів і ректора нашого університету. Вперше захід відбувся в оновленому внутрішньому дворі адміністративного корпусу вишу.

Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк) благословив студенті перед навчальним роком та наголосив на тому, що щоденно лікар служить життю. Він додав, що упродовж студентських років кожен з присутніх буде вивчати вінець творіння Бога – людину. Для кращого розуміння людини, потрібно звертатися до її Творця, щоб відкривати повноту знань про неї.

З важливим кроком у житті – вибором професії лікаря, провізора, стоматолога, медичної сестри фізичного терапевта і ерготерапевта – всіх новоприбулих привітав ректор Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського, професор Михайло Корда, а також слово мали всі високодостойні гості заходу.

cw2