П'ятниця, 29 березня 2024

У Тернополі пройшла виставка «Чорнобильська катастрофа: 30 (+1) років опісля – що далі?»

З 14 по 25 вересня у стінах Тернопільського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація виставки малюнків Всеукраїнського екологічного конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?», яку організувало Бюро УГКЦ з питань екології.

x1

Відкриття виставки було призначене на 14 вересня, коли всі християни східної традиції святкують день Бога Творця. Після Божественної Літургії у катедральному храмі, яку очолив референт з питань екології Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець Василь Шафран і яка транслювалась по радіо по всій території області, всі бажаючі були запрошені на відкриття цього пам’ятного просвітницько-культурного заходу.

Виставку відкривали директор музею п. Степан Костюк, голова управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА п.Орест Сінгалевич та о. Василь Шафран. Вони у своїх промовах наголошували на педагогічному аспекті цього заходу, який повинен навчити нас сьогодні та всі прийдешні покоління, зробити правильні висновки Чорнобильської катастрофи.

Відвідувачі мали змогу побачити 82 роботи, які вважаються кращими з числа 1500 малюнків цього всеукраїнського конкурсу. Автори намагалися передати особистий біль, страх та переживання за майбутнє людей та усієї понівеченої радіацією природи.

На завершення виставки від екологічного Бюро УГКЦ для Тернопільського обласного краєзнавчого музею було подаровано збірку кращих віршів та малюнків Всеукраїнського екологічного конкурсу «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?» та п’ять енергоощадних лампочок для покращення енергоефективності роботи музею.

x2

ecoburougcc.org.ua