П'ятниця, 29 березня 2024

Владика Теодор очолив Хресний хід у Козовій

11 березня, в Хрестопоклонну неділю, відбувся Хресний хід вулицями смт. Козова (Тернопільщина). Молитовну процесію очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк), а долучилися до молитви священики Козівського деканату на чолі з о. Романом Рокецьким, представники місцевої влади, працівники медицини, освіти, культури, силових структур, молитовні спільноти, діти та молодь.

xw3

Молитовний хід розпочався біля храму св. Василія Великокого (мікрорайон "Цукровий"), пройшов центральними вулицями селища поряд із храмом Успіння Пресвятої Богородиці та завершився на площі біля собору св. апостолів Петра і Павла. Учасники почергово несли хрест та слухали духовні розважання з релігійними піснями у виконанні братів-семінаристів.

Владика Теодор у пастирському слові зробив наголос на значенні Хреста Господнього у житті християнина, підкреслив важливість єдності в нашій країні, родині, любові один до одного та передаванні живої віри батьків до своїх дітей. «Інакше, ми не зможемо побудувати сильної та успішної держави», - підсумував Архиєрей.

xw4xw1xw5xw2xw6

повідомив о. Олег Марущак