Субота, 20 квітня 2024

Митрополит Василій очолив Хресний хід у Настасові

Сьогодні, 17 березня, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив Хресну дорогу у с. Настасів (Тернопільський район). Молитовна процесія традиційно вирушила від храму Вознесіння Господнього, який освячував у далекому 1903 році Митрополит Андрей Шептицький. Вірні з хоругвами пройшли центральними вулицями села, семінаристи Тернопільської семінарії читали духовні розважання про Хресну дорогу Ісуса Христа та співали страсні пісні.

i1

У молитві взяли участь настоятель місцевого храму о. Михайло Симець, сотрудник о. Роман Габрилей, священики деканату та велика кількість місцевих мешканців, в тому числі вірні Римо-Католицької Церкви.

Архиєпископ закликав вірних молитися за мир в Україні, за захисників, адже щира молитва оберігає їхні життя перед ворожими кулями. Також просив кожного не падати духом та твердо надіятися на Божу поміч в усіх випробовуваннях.

Цікаво, що сільський храм Вознесіння Господнього будували вірні у 1900-1902 роках, а освятив його 5 червня 1903 року Митрополит Андрей Шептицький. Село знаходиться за 20 км від Тернополя, проживає у ньому близько 1700 осіб, майже усі належать до парафії УГКЦ.

i2i4i5

прес-служба архиєпархії