Вівторок, 16 квітня 2024

Владика Теодор зустрівся з молоддю Архикатедри Тернополя

21 березня Владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, зустрівся з учасниками молодіжної спільноти «Діяння апостолів», яка більше року діє при Архикатедральному Соборі УГКЦ Тернополя. Зустріч відбулася в рамках духовної формації, що передбачає зустріч членів спільноти з духівником кожної третьої середи місяця.

xs1

На початку о. Орест Павліський, настоятель Собору, та о. Роман Демуш, духівник спільноти, представили Єпископу парафіяльну спільноту, її членів, а також короткий огляд її формаційної, молитовної та місійної діяльності.

У своєму слові Владика Теодор говорив про значення християнської спільноти, місце кожного в ній, закликавши молодь бути тими діяльними апостолами на місцях свого навчання, праці та в родинах. «Бог немає інших рук крім ваших! Бог немає інших уст крім ваших! Бог немає інших ніг крім ваших! Бог немає іншого серця крім ваших сердець!.. І все це для того, щоб проповідувати живе Євангеліє та свідчити Його любов усім людям!»

Відтак Архиєрей поділився своїми враженнями та переживаннями про нещодавний візит до Польщі, в часі якого супроводжував Главу УГКЦ у його пасторальних відвідинах та в рамках презентації Блаженнішого Святослава «Діалог лікує рани». «Прощаємо і просимо прощення» - саме ці слова Святого Папи Івана Павла ІІ мали б стати ключовими на шляху польско-українського примирення та є ессенцією презентованої книги, що, властиво, була видана та презентована цими днями в Польщі у співпраці з Католицькою Інформаційною Агенцією.

На завершення Єпископ уділив молоді архиєрейське благословення.

xs3xs2

повідомив о. Роман Демуш