Четвер, 18 квітня 2024

Дружині тернопільського священика присвоїли почесне звання «Берегиня України»

У середу, 23 травня, в будинку офіційних прийомів міста Києва відбулася урочистість міжнародного проекту «Я — Українка», яка проходила за участі першого Президента України Леоніда Кравчука, представників Адміністрації Президента України, народних депутатів України, органів влади місцевого самоврядування та громадських об’єднань.

bw2

В рамках проекту жінкам з 19 регіонів України присвоєно народне звання «Берегиня України» з врученням ордену за особистий внесок у розвиток України та вірність нації.

Відзнаку «Берегиня України» з рук народного депутата України Олександра Марченко отримала тернополянка, лікар-психотерапевт, їмость Марія Хомів, яка є дружиною отця Мартина Хоміва, священика Архикатедрального Собору УГКЦ Тернополя.

«Проект покликаний втілити народну любов до незламних, сильних жінок, в чиїх очах відображаються світлі образи берегинь, які надихають своїм прикладом інших на звершення та відкриття нових горизонтів і можливостей, - розповідає о. Мартин Хомів.

bw1До слова, Марія Хомів, дружина отця Мартина Хоміва, лікар-психотерапевт, працює в КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2». Консультант в питаннях особистісного зростання, жіночого розвитку, благополуччя, тренер, волонтер.

Автор проектів для вагітних «Школа щасливого материнства св. Анни», для підлітків-хлопчиків «Хоробре серце», для підлітків-дівчаток «Я-цінна. Я-гідна. Я-особлива» та для жінок «Територія Тіла». Вона також є головою ГО «Центр щасливого Батьківства та Материнства», консультант в питаннях особистісного зростання, жіночого розвитку, благополуччя; тренер, лектор у Школі моделей.

Цікаво, що Марія Хомів входила в 100 кращих тернополян 2015 року, автор чисельних статей та виступів на телебаченні, заходів до Дня Батька, Матері, Тижнів оздоровлення сімейних стосунків, Тижнів Подружжя, жіночих семінарів. Ідейний організатор першого в Україні свята на день Благовіщення - Свята сім’ї в очікуванні дитини. Учасник проекту психотерапевтичної підтримки родичам загиблих учасників АТО. Автор та упорядник книги по грудному годуванню «Секрети смачної мамусі»; «Я люблю тебе, мамо»; та брошури по сімейних стосунках «Маленькі секрети щасливих стосунків». Працює волонтером в консультативному центрі за життя "Колиска життя" при Архикатедральному Соборі.

 

прес-служба архиєпархії

повідомив о. Мартин Хомів