П'ятниця, 19 квітня 2024

У Зарваниці відбулася професійна проща медичних працівників

У суботу, 23 червня, в Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася професійна проща медичних працівників. Незважаючи на дощову погоду, до чудотворного місця прибули кілька сотень лікарів, фельдшерів, медичних сестер та інших працівників медичної сфери з Тернопільської та Хмельницької областей. Паломництво розпочалося Архиєрейською Літургією у Соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

image

«Дорогі наші лікарі та медичні працівники, ви є тим добрим самарянином, творячи щоденно діла милосердя хворим, які звертаються до вас по допомогу. Милосердя – це глибокий вияв любові до наших ближніх, до наших пацієнтів. Тих, які у хворобі особливо потребує нашої підтримки та доброти…» – звернувся до медичних працівників митрополит під час проповіді.

По завершенню Богослужіння Митрополит Василій привітав усіх прочан, уділив архієрейське благословення та подарував пам’ятні ікони Зарваницької Богородиці голові Тернопільської обласної ради Віктору Вікторовичу Овчаруку, заступнику начальника управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Лідії Зіновіївній Чайковській, проректору ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського Степану Йосиповичу Запорожану та іншим високоповажним гостям.

Опісля відбулось освячення води та Хресна Дорога. У каплиці Св. Юрія Переможця відслужили Панахиду за героями, які віддали життя за волю і незалежність України. На завершення у парафіяльній церкві паломники приступили до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

image 1image 2image 3

http://www.zarvanytsya.org