П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій благословив початок навчального року у Тернопільській духовній семінарії

30 серпня в Тернопільській вищій духовній семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого відбулося урочисте відкриття нового навчального року. Свято розпочалося із Архиєрейської Божественої Літургії, яку очолив владика Василій (Семенюк), архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, владика Димитрій (Григорак), єпископ Бучацький, та владика Йосафат (Говера), екзарх Луцький. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської духовної семінарії.

5

У богослужінні та урочистостях також взяли участь о. ректор Іван Римар, віце-ректори, префекти, духівники, викладачі семінарії та інші священики, батьки та гості. У проповіді під час Богослужіння владика Димитрій наголосив на постійній та ревній молитві батьків за їх дітей, за покликання.

Відтак учасники свята перейшли у внутрішній двір семінарії, де відбулася урочиста академія. Студенти 7-го курсу, яку провадили дійством, створили для першокурсників дружню та сімейну атмосферу.

Як звично, особливим це свято є для студентів 1-го курсу, які у цей день склали присягу семінариста. Першокурсники, з Божою допомогою, обіцяли ревно і старанно вчитися, виконувати внутрішній розпорядок семінарії, проявляти повагу до префектів та настоятелів, а також щиро та ревно працювати та вчитися на славу Бога і народу.

На завершення, владика Василій ще раз привітав першокурсників та побажав їм духовного та наукового зросту, щоб Зарваницька Матінка Божа провадила їх, як добра мати.

71