Середа, 24 квітня 2024

У Зарваниці відбулася проща працівників лісового господарства

14 вересня у Марійському духовному центрі Зарваниця відбулася друга професійна проща працівників лісового та мисливського господарства Тернопільської області. Здійснили паломництво лісники на передодні свого професійного свята, яке відзначають у третю неділю вересня. На прощу прибуло чимало працівників галузі на чолі з начальником управління лісового господарства Тернопільщини Олегом Яремком.

IMG 6826У соборі Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Свята Літургія,  перед  якою архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк освятив чашу та ручний хрест, подаровані працівниками лісового господарства. Після Богослужіння митрополит привітав усіх присутніх з професійним святом та висловив щиру подяку, що у цей день вони так чисельно прибули просити  у Господа та Пресвятої Богородиці заступництва на наступний рік. Також митрополит Василій благословив кожного із працівників та подарував іконку на пам'ять про цю прощу.

Опісля відбулося освячення води та Панахида за героями, які віддали життя за Україну. Також паломники спільно відвідали «Український Єрусалим», адже саме обласне управління лісового та мисливського господарства брало активну участь в озелененні цього унікального архітектурного комплексу. На завершення на подіумі була проведена конференція за участі голови Тернопільської ОДА Степана Барни, голови Тернопільської облради Віктора Овчарука, заступника голови облдержадміністрації Ігоря Вонса та голови Теребовлянської РДА Юрія Ништи, на якій відбулося нагородження грамотами та подяками кращих спеціалістів галузі.  

IMG 6849IMG 6977IMG 6932прес-служба Марійського духовного центру

світлини Романа Романюка