Четвер, 18 квітня 2024

Молодь Тернопільсько-Зборівської архиєпархії взяла участь у фестивалі «Вітер На-Дії»

16 вересня у Львові відбувся Третій всеукраїнський фестиваль «Вітер На-Дії». Молодь та усіх зацікавлених прийняв Центр митрополита Андрея Шептицького. Організатором Фестивалю стала Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ разом з Українським католицьким університетом, за підтримки Львівської облдержадміністрації та Львівської міської ради. Про це повідомляє сайт Credo.

41880673 295759914585085 4729049474419130368 n«Вітер На-Дії» — це Фестиваль Вільних, Ініціативних, Творчих, Енергійних та Радісних молодих людей, які шукають шляхів зростання, розвитку, не бояться відповідальності і хочуть змінити світ. Саме тому на території Центру Шептицького діяли три тематичні майданчики: духовний, інтелектуальний та мистецький — кожний зі своїми особливостями та спікерами у відповідних галузях, із майстер-класами та жвавим спілкуванням. священики, маркетологи, журналісти, підприємці, психологи, експерти з туризму, актори, художники… «Вітер На-Дії» став майданчиком, де могли зустрітися та поспілкуватися політики, підприємці, люди культури й науки, духовні лідери і молодь, яка лише починає свій життєвий шлях, має багато питань і шукає відповідей.

З благословення архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка) у заході взяло участь понад 600 молодих людей, які прибули з Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, та 16 священиків. Серед них економ архиєпархії та ректор Марійського духовного центру Зарваниці о. Володимир Фірман, який був спікером одного із інтелектуальних майданчиків.

41871768 520249208447917 60893079955046400 nВласне, програма фестивалю передбачала тематичні майданчики – духовний, інтелектуальний, спортивний та мистецький, до яких залучили понад 50 спікерів. Дійство відбувалося в Центрі Шептицького. Тут лунала якісна музика, тривали спортивні змагання та банси. Учасники фестивалю переглянули фільм «Сіль», почули свідчення монахів, на мить зазирнули «за куліси» богопосвяченого життя. Увечері була розмова «Віра-зневіра» за участю Єпископа-помічника Львівської архиєпархії Володимира (Ґруци), повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Масштабний фестиваль розпочався із Літургії, яку очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії  Петро (Лоза).  Під час проповіді він закликав молодь бути відкритими до дії, розвивати свої таланти і творити добро для ближніх.

«В УКУ поєднується інтелектуальне і духовне, а також – це місце, де зустрічаються традиції і сучасність, – вважає декан-засновниця бізнес-школи УКУ Софія Опацька, – цей фестиваль також можна охарактеризувати таким чином. Адже тут ми осучаснюємо традиції, робимо їх ближчими до молоді».

[ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути за ОЦИМ посиланням].

Заступник Львівського міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко наголосив: «Я думаю, що тут відбувається щось надзвичайне. І його навіть важко виміряти кількістю спікерів, кількістю учасників, а певно головним еквівалентом тут буде кількість натхнення, яке отримають присутні. Впевнений, що тут започаткується дуже багато проектів. Тому дуже дякуємо за цю сильну енергію, яку поширили на все місто».

Важливим аспектом фестивалю є те, що тут комфортно почувається різна молодь. Їй не обов’язково належати до спільноти Церкви, щоб бути на цій масштабній події. Про це розповів голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ (ця комісія ініціювала фестиваль) о. Ростислав Пендюк: «Наша мрія була створити такий майданчик, де молодь отримає нагоду різних зустрічей. Це зустрічі між людьми, із цікавими нашими спікерами, гостями і, звичайно, зустріч із Богом. Адже наша молодь упродовж дня користає з нагоди приступити до Сповіді».

Під час духовного майданчика молодь долучалася до молитви Тезе, Ісусової молитви, а також взяла участь у «Псалмодії» із о. Лукою Михайловичем. 41853886 1878330548901222 3917428658385453056 n