Субота, 20 квітня 2024

У Іванівці відбулися святкування 30-ліття віднови парафії

Сьогодні, 21 вересня, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) здійснив пастирський візит на парафію Різдва Пресвятої Богородиці с. Іванівка Теребовлянського деканату у день її храмового празника та урочистостей з нагоди 30-тиліття віднови парафії.

c1Владика очолив Архиєрейську Святу Літургію, на яку прибула велика кількість місцевих жителів та гостей. Співслужили архиєпископу священики Теребовлянського деканату та настоятель храму о. Іван Шулик.

Владика виголосив проповідь про подію Різдва Пресвятої Богородиці, привітав вірних з празником, освятив воду та відзначив настоятеля храму о. Івана Шулика подячною грамотою за 30-літню працю на парафії. Також митрополит вручив о. Миколі Цибульському церковну нагороду – золотий хрест з прекрасами. Нагорода стала знаком вдячності священнику за багатолітнє душпастирське служіння на благо Церкви Христової.

До слова, у 1946 році радянська влада церкву закрила, було знищено іконостас і все, що було в храмі, стіни забілили вапном, а сам храм перетворили у музей. У1988 році храм відкрили у приналежності до РПЦ. Розпочалися Богослужіння. А вже навесні 1990 року парафія і храм перейшли в лоно УГКЦ.

c2c4c3прес-служба архиєпархії