Субота, 20 квітня 2024

Отець Олексій Саранчук провів великопісні реколекції для молоді смт. Козлів

15-17 березня на парафії УГКЦ Вознесіння Господнього смт. Козлів відбулися триденні великопісні реколекції, які провів священик Івано-Франківської архиєпархії отець Олексій Саранчук. Священнослужитель прибув на запрошення декана Козлівського о. Романа Гука, щоб згуртувати місцеву молодь у благодатний час Великого Посту та приготувати до великого торжества Пасхи.

b1

«Розпочалися науки у п’ятницю, ввечері, з Хресної дороги, яку, як сказав отець: «Ми пройшли не за молитовником, а за тим як поведе нас Святий Дух», - розповідає Мар’яна Кацан. - Цікаво, емоційно та незвично пережили ми кожну стацію страждань Ісуса Христа. Півторагодинна відправа проминула як 5 хвилин».

Найбільш насиченим днем була субота, кожна наука залишала неабиякий відгук у серці кожного з присутніх. Кожна зустріч збирала храм віруючих, які з величезним захопленням та вірою ловили кожне слово з уст отця Олексія.

Ввечері, о 20:00, годині у відбулася «Молитва прослави», яка на подив реколектанта зібрала повний храм молоді. Священник розповідав про значення ідолів у житті сучасної людини та розкрив ще одну грань свого таланту – музиканта та виконавця. Використовуючи яскраві приклади з життя отець показав, що справжня віра полягає в приятельських стосунках з Христом. Він майстерно поклав на музику слова із Святого Письма та псалмів і у супроводі гітари та власного таланту промовляв до молоді їхньою звичною мовою... «Провадь мене Ісусе», «Твоя любов, сильніша за смерть» та «Під твою милість прибігаємо», звучали по-особливому...

Впродовж реколекцій всі бажаючі мали нагоду до Сповіді, а в неділю, після служби Божої, відбулося мирування для скріплення у Святому Дусі.

b3b4b2

повідомила Мар’яна Кацан