П'ятниця, 29 березня 2024

Ікона Розп'яття Спасителя із Зарваниці перебуває у соборі Святої Софії

У суботу, 23 березня, до собору Святої Софії у Римі прибула для почитання копія чудотворної ікони Розп'яття Спасителя із Зарваниці. У неділю перед нею громада молилась Хресну дорогу за Україну. Перед тим відбувся обхід з іконою довкола церкви. В моліннях взяли участь учні школи «Свята Софія», українська молодь, яка навчається та проживає в Римі, монаші чини та згромадження, священики собору, члени спільноти «Матері в молитві» та парафіяни.

ca1

Із Тернопільщини, на запрошення ректора собору о. Марка Семегена, святиню привезли о. Роман Дутчак, відповідальний за паломництво ікони, та отець Ігор Засійбіда, адміністратор Марійського Духовного Центру «Зарваниця». В соборі ікона перебуватиме до середи, впродовж цих днів буде посилена молитва, а 29 березня її відвезуть до Базиліки Святого Петра для благословення корони Тернового вінка Святійшим Отцем Франциском, Папою Римським.

Ікона Розп’ятого Спасителя була знайдена мешканцем Зарваниці у 1728 році. У 1742 році вона була визнана чудотворною та коронована митрополитом Атанасієм Шептицьким. Проте під час Другої світової війни образ зник.

З ініціативи архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) для віднови культу почитання ікони було створено копію, яка, після повернення з Рима, постійно перебуватиме в Соборі Зарваницької Матері Божої.

ca2ca3ca4ca5ca6повідомляє прес-служба Товариства «Свята Софія»