П'ятниця, 29 березня 2024

Вже вкотре словаки здійснили паломництво до Зарваниці

28-31 липня вже вкотре цього літа Марійський духовний центр «Зарваниця» приймає паломників зі Словаччини, а саме з села Ноціна Весь округу Михайлівці Кошицького краю. Супроводжує групу вірних священик греко-католицької парафії о. Радослав Загорський (Radoslav Zahorsky).

Перебуваючи у відпустовому місці, іноземні прочани взяли участь у Божественній Літургії в Малій базиліці Зарваницької Матері Божої, яку відслужив сотрудник МДЦ «Зарваниця» о. Андрій Шалай спільно з о. Радославом. Після Богослужіння вони відвідали святині Марійського духовного центру, молилися на Хресній дорозі та в «Українському Єрусалимі» - унікальному комплексі копій споруд Святої землі.  Крім цього паломники зі Словаччини відслужили Молебень до Богородиці словацькою мовою у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

Також відбулася зустріч з архієпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівський Василієм (Семенюком), під час якої митрополит привітав іноземних порочан у святому місці та уділив кожному архиєрейське благословення.

прес-служба Марійського духовного центру