П'ятниця, 19 квітня 2024

У колегіумі для дівчат «Знамення» розпочався навчальний рік

Традиційно новий навчальний рік у єдиному в Україні закладі для дівчат колегіумі «Знамення» розпочався з урочистої Божественної Літургії, яку в храмі копії хатини Матері Божої відслужив голова Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, вчитель колегіуму о. Микола Медюх.

a1Символічно, що в Рік родини колегіантки отримали благословення на новий навчальний рік у хатині, де архангел Гавриїл сповістив Пречисту Діву про народження Спасителя. Адже Пресвята Родина є взірцем для наслідування для кожної християнської сім’ї. Після Літургії десятикласниці та нові вчителі склали присягу, в якій обіцяли стати зрілими, свідомими християнками-українками, освіченими та добрими особистостями. 

У цей день розділити радість з колегіантками приїхали їхні батьки, молодші братики і сестрички, рідні та друзі. Після урочистостей відбулися батьківські зустрічі, на яких батьки мали змогу ознайомитися з освітньою програмою, навчальним планом, структурою нового навчального року, а також правильником колегіуму.

У переддень урочистостей, у суботу, відбулася піша проща «Стежками Патріарха» із Заздрості. У музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» колегіантки ознайомилися з життєвим шляхом велетня духу, патріота, науковця світового значення патріарха Йосифа Сліпого. Незважаючи на втому, дівчата зі щирою радістю та молитвою пройшли весь шлях паломництва.

a2a3http://www.znamennia.com.ua/