Вівторок, 16 квітня 2024

Делегація з України взяла участь у ІІ Європейській конференції щодо запобігання насильства

З 19 до 22 вересня у Хорватському Католицькому Університеті (м. Загреб) відбулася ІІ Європейська конференція на тему "Формація і превенція (запобігання) - влада і служіння". Організатори зустрічі є Конгрегація у справах духовенства, Хорватський Католицький Університет, Єпископська Конференція Європи, Папський Григоріанський Університет та інші.

v1Україну на цій масштабній та важливій події представляє делегація, до складу якої входить близько 20 осіб: представники духовенства, монашества та мирян Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. З благословення архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка) Тернопільсько-Зборвську архиєпархію представляють ректор Марійського духовного центру «Зарваниця», віце-ректор Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого о.-мітрат Володимир Фірман та сотрудник Архикатедрального собору УГКЦ м. Тернополя о. Роман Демуш.

Ця друга конференція про формацію і превенцію спрямована продовжувати ініціативи Папської Комісії захисту неповнолітніх та є проявом великих зусиль Католицької Церкви у викоріненні випадків зловживання неповнолітніми особами.

v2v3http://zarvanytsya.org