Середа, 24 квітня 2024

Владика Теодор взяв участь у святкуванні 25-ліття храму в с. Глинна (ФОТО)

Сьогодні, 6 жовтня, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) візитував парафію УГКЦ с. Глинна, Козівського району. З нагоди 25-ліття храму св. Архистратига Михаїла архиєрей очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужили настоятель храму о. Ігор Демчук та священики Козлівського і Козівського деканатів. На ювілейне святкування прибула велика кількість вірних, які урочисто перед храмом вітали єпископа.

ngt 09Знаковим стало те, що у день празника Зачаття св. пророка і предтечі Івана Хрестителя, (який власне святкують 6 жовтня), преосвященний владика Теодор привіз мощі св. пророка і предтечі Йоана. Вірні мали змогу помолитися та доторкнутися мощей, просячи заступництва у святого та благодаті Божої. Відтак, кир Теодор освятив відреставровану стародавню ікону Матері Божої.

До слова, парафію у лоні УГКЦ в c. Глинна утворено у 1856 році, саме цього року була збудована дерев’яна церква. Її радянська влада у 1961 році закрила, частина церковної утварі було вивезено на поле та спалено. Нову церкву споруджено 1991-1994 рр. стараннями о. Євгена Бойка та Володимира Тимчишина.

прес-служба архиєпархії