П'ятниця, 19 квітня 2024

Діти Тернополя долучилися до молитовної акції Папи Франциска (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 18 жовтня, у мікрорайоні Кутківці міста Тернополя діти, молодь та парафіяни храму УГКЦ св. мчч. Бориса і Гліба молилися вервицю у приміщенні Тернопільського навчального-виховного комплексу №32 (по вул. Бригадній 46) спільно із директором Ольгою Кузик і дітьми, які там навчаються. Молитву організував місцевий священик о. Андрій Цяпута, підтримуючи всесвітню молитовну акцію Святішого Папи Франциска «Мільйон дітей моляться вервицю разом».

fq1Подібні заходи відбулися на різних парафіях та навчальних закладах Тернополя, зокрема у храмі Зарваницької Матері Божої під проводом декана Тернопільського о. Романа Вавруха, Покрови Пресвятої Богородиці під проводом о. Ярослава Шевчука, Матері Божої Неустанної помочі (бульвар Данила Галицького) під проводом о. Сергія Гончарука, ТБФ "Карітас" під проводом о. Андрія Марчука, на парафії УГКЦ мікрорайону Пронятин під проводом о. Василя Чамарника, в Архикатредральному соборі під проводом о. Андрія Янішевського, у храмі Воскресіння Господнього м. Збараж під проводом о. Олексія Боднарчука та у ТНВК "Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого" під проводом о. Володимира Демчука. Молитва відбулася в багатьох інших локація відповідно до заклику Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ.

Пригадуємо, що «Мільйон дітей моляться вервицю» - є акцією всесвітньої молитви дітей на вервиці, яку започатковував Святіший Отець Папа Франциск. Власне він проголосив місяць жовтень 2019 року надзвичайним місійним місяцем та бажає спрямувати цьогорічну молитовну ініціативу в русло місійності, де діти будуть молитися за всіх місіонарів і численні покликання до цього стану, а також за мир і єдність у світі.

fq2fq4

fq3

72563580 1394274394060740 6291281370924711936 n

 прес-служба архиєпархії

Довідка

«Дорогі діти, в той час як молитеся святий Розарій за єдність і мир, пам’ятайте, що в одному із зерняток також і я єднаюся з вами!», – написав Папа Франциск у Твіттері в п’ятницю, 18 жовтня 2019 р., приєднуючись до сотень тисяч дітей у понад 80 країнах світу, що згуртувалися на молитву в рамках ініціативи Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі», що має назву: «Мільйон дітей моляться вервицю за єдність і мир». Поо це повідомляє www.vaticannews.va.

Ця ініціатива відбувається вже 14-й раз поспіль. А розпочалося все 2005 року у Венесуелі. Під час того, як діти проказували молитву на вервиці, деякі жінки відчули присутність Пречистої Діви Марії. Тоді одна з них згадала слова святого Піо з П’єтрельчіни: «Якщо мільйон дітей молитимуться Розарій, світ зміниться». Відтоді, кожного 18 жовтня, діти в усіх куточках світу єднаються в проказуванні молитви на вервиці. Дата вибрана не випадково: цього дня за новим календарним стилем вшановується пам’ять святого Луки – євангелиста, який описав дитинство Ісуса та, згідно з переданням, є автором першої ікони Пресвятої Богородиці.

Ініціативу підтримує Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі». Через свої 23 національні осередки вона заохочує батьків, вчителів і вихователів згуртовувати наймолодших у молитві Розарію. Організатори надають окремий дидактичний матеріал, який щороку супроводжується листом із поясненням обраної теми. Оскільки в цій ініціативі беруть участь також і українські діти, згадані матеріали доступні також українською мовою.

В контексті Надзвичайного місійного місяця, фундація заохочує дітей особливим чином згадати в молитві місіонерів, зокрема тих, які ризикують своїм життям, несучи Христову благовість у найвіддаленіші куточки світу.