Четвер, 18 квітня 2024

Молоді Тернополя представили послання Папи Франциска «Christus vivit»

13 листопада спільнота «Українська молодь – Христові» спільно з ТУСК "Обнова" та МНК відкривали для себе післясинодальне послання Папи Франциска до молоді "Christus vivit". Після молитви і короткого знайомства отець Роман Демуш, священик Архикатедрального собору Тернополя, розповів про особливості Синоду на тему молоді, який нещодавно відбувся у Римі, про щирість і відкритість Папи, про його головний і цінний меседж: "Христос живий! Він хоче, щоб жив і ти!".

p3Відтак координатор УМХ у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ірина Драгущак представила молодим учасникам розділи повчання. «Христос живий! Він є тут і зараз! Він вічно оновлює нашу юність! Наша молодість з Ним повна, змістовна, справжня, радісна і певна! Він кличе нас в пригоду!.. Не можемо спостерігати за життям з балкону, не можемо завчасно вийти на пенсію. Маємо бути активні, присутні, небайдужі. Хай нас буде "всюди повно". Маємо мати відвагу жити вповні і змінювати світ! Саме ми є Божим сьогодні! Знаряддям в Його руках!, - наголосила доповідачка.

«Наша молодість це час розпізнання свого Покликання - Божого задуму щодо мене, своєї місії на цій землі. То ж важливо серед метушні знайти час на тишу і молитву, в якій ми б могли почути Божий голос…Маємо розпізнати свої дари, таланти, можливості, якими можемо служити для інших. Запитаймо себе "Для кого я?". Дозвольмо Святому Духові провадити нас аби ми були тим неповторним даром, який Бог подарував світові, створивши нас!, - підсумувала Ірина Драгущак.

p1

p4p2прес-служба архиєпархії