Субота, 20 квітня 2024

Митрополит Василій розділив Святу Вечерю з людьми похилого віку, військовими та переселенцями

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк у Навечір’я Різдва Христового, 6 січня, у благодійному фонді «Карітас Тернопіль» розділив Святу вечерю з тернополянами золотого віку, людьми з інвалідністю, малозабезпеченими родинами, військовослужбовцями, вимушено переселеними особами, молоддю. Загалом цього дня новонароджене Дитятко-Христа дзвінкою колядою славило понад 100 гостей «Карітас Тернопіль».

n4

Свята вечеря розпочалася зі спільної молитви та привітального слова владики Василія. Архиєрей наголосив на важливості народження Ісуса Христа у серці кожного з нас щодня: «Бо Різдво – то добрі справи, милосердя до ближнього, повага до старших, щира віра та благі наміри». Відтак, кир Василій розділив з присутніми різдвяну просфору та благословив кожного з присутніх, бажаючи радісних Різдвяних свят.

«Нехай ця різдвяна атмосфера дасть нам нагоду через цей Святвечір відчути присутність Новонародженого Дитяти Ісуса у вертепі наших сердець», - зазначив директор благодійного фонду "Карітас-Тернопіль" о. Андрій Марчук.

n2«Різдво єднає всіх українців усього світу. Єднає всі покоління силою любові, миру і добра. Тож залишаємося українцями, будьмо вірними нашій вірі та нашим традиціям», - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Із народженням Спасителю присутніх також здоровили також о.-мітрат Володимир Фірман, економ Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, о.-мітрат Дмитро Петро Квич, адміністратор Собору Зарваницької Матері Божої.

З колядою завітали заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра спільно з тернопільськими нацгвардійцями, наголосивши на важливості підтримки одне одного та особливості спільноти «Карітас Тернопіль».

«Це люди особливої місії, - наголосив Леонід Бицюра. - У них – велике серце, сповнене любові та милосердя до інших. Сміливі, впевнені в своєму виборі, віддані своїй справі. Вони мають особливий характер, характер дієвої любові, та є прикладом для кожного з нас».

повідомляє медіа-центр БФ "Карітас"