П'ятниця, 19 квітня 2024

Щедрий вечір у Національній гвардії

На вечерю перед святом Богоявлення Господнього, 18 січня, до військовослужбовців у частину 3002 Національної гвардії України прибули о. Микола Квич і о. Роман Янішевський спільно із братами-семінаристами, які є членами братства «Центр душпастирювання силових структур ім. св. Лонгіна».

tg4Зустріч мала певні етапи, які в свою чергу дали можливість по-особливому підготуватися до свята Богоявлення Господнього. Розпочалося все із наперед підготовленої науки про Тайну Покаяння, яку розробили семінаристи для кращого усвідомлення Сповіді. Відтак, о. Роман дав можливість кожному бажаючому військовому очистити душу напередодні свята. Семінаристи показали відео стосовно автентичного трактування свята Богоявлення і представили хибне його розуміння у сьогоденні. Коли ж пояснення було завершено, розпочалася святкова Божественна Літургія, яку очолив о. Микола. Під час проповіді отець наголосив на особі Йоана Хрестителя і провів паралель та схожість його із військовими.

Далі відбулося Йорданське освячення води для військових на Святу Вечерю. Також отці поблагословили усі приміщення військової частини, окроплюючи їх святою водою.

Коли ж наблизився час вечеряти, всі зібралися у приміщенні їдальні, помолилися і приступили до вечері. Під час споживання звучали також і колядки, що додавало особливої атмосфери свята та підкреслювало святковий дух Вечері. Загалом відвідини принесли багато приємних емоцій і радості.

tg3tg2tg5tg1www.tvds.org.ua